Tipus de drons (无人机类型)

Degut a la gran diversitat de tipus de drons existents y les múltiples coses que aquets poden fer, no existeix una classificació fixa, universal. Aqui els classificarem segons el tipo d’ala, que ho podem dividir en drons d’Ala Fixa, Ala Rotatoria e Híbrids.

Drons d’Ala Fixa

Són aquells drones en els quals les ales es troben unides amb la resta d’elements de l’aeronau, i no posseeixen moviment propi.  Aquestes aeronaus generen la sustentació bàsicament pels plànols, el perfil aerodinàmic està dissenyat específicament per a crear diferència de pressió entre l’intradós (part inferior) i l’extradós (part superior). 

Els drones d’ala fixa depenent de la ubicació de l’ala poden subdividir-se en: ala alta mija, baixa i volant.

Drone d’Ala Rotatoria

És aquell drone en què les ales, en aquest cas també denominades «pales», giren al voltant d’un eix, aconseguint d’aquesta manera la sustentació.  Depenent de l’nombre de rotors i / o de la seva configuració, els drones d’ala rotatòria poden subdividir-se en els següents tipus: Aeronaus amb un rotor principal i un rotor de cua, drons amb un únic rotor, amb dos rotors amb configuració coaxial, amb dos en configuracio tándem i, els més coneguts, els MULTIRROTORS.

Un multirrotor és una aeronau d’ala rotatòria que posseeix tres o més rotors.  Depenent de l’nombre de rotors i de la seva configuració, els multirrotores poden subdividir-se en diferents tipus, anant des aeronaus amb tres rotors (tricòpters o trirrotores), quatre rotors (quadcópteros o cuatrirrotores) fins a configuracions de 8 (octocópteros) o més rotors.

Els multirrotores són aeronaus d’una configuració mecànica molt senzilla i de fàcil fabricació, el que, unit a la seva versatilitat, ha fet d’aquesta aeronau l’opció més popular entre els RPAS per a ús civil.

Drones Híbrids

Aquest són capaços d’enlairar i aterrar de forma vertical, com les aeronaus d’ala rotatòria, i de realitzar vols a alta velocitat, com una ala fixa tradicional.  Aquestes aeronaus posseeixen redundància de mecanismes de sustentació, el que converteix a aquesta solució en una opció robusta davant fallades inesperats.  No obstant això, la seva estructura mecànica i de control és complexa.  Fruit d’aquesta complexitat, actualment hi ha molt poques ofertes comercials d’aquest tipus de drones, i les aeronaus que ja es troben al mercat posseeixen preus summament elevats.

També hi ha tipus de drons civils i Drons militars.

Els drons militars són emprats pels exèrcits per a dur a terme una diferents tasques, com per exemple:

  • Vigilància, intel·ligència i reconeixement.
  • Atacs de guerra electrònica.
  • Missions d’atac (per això són equipats amb míssils aire-terra, míssils aire-aire, bombes guiades per làser, etc.).septiembre 2020
L M X J V S D
« Feb    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930