Archivo por meses: diciembre 2019

Les millores fotografíes de 2019 amb drones

Categoría: Uncategorized

Sens dubte la fotografia amb drons està de moda; i això ho saben bé en Art Photo Travel, una associació cultural italiana responsable del concurs Dron Awards 2019. Un certamen fotogràfic que se celebra des de l’any passat per a premiar les millors fotografies d’aquesta disciplina.

I si les fotos de l’any passat eren interessants, les d’aquest any no són menys. De fet, la participació ha augmentat fins a aconseguir més de 4.500 entrades provinents de fotògrafs de 107 països diferents.

Totes aquestes fotos participants es van repartir en les sis categories a concurs (Abstract, Nature, People, Sports, Urban i Wildlife) més una per a vídeo i el premi al “Fotògraf de drons de l’any” per una única (i cridanera) foto.

En aquest cas el guanyador va ser el polonès Jacek Deneka per la seva foto ‘A Shoal of Colorful Fish’. Una instantània que mostra a esquiadors de fons durant una carrera, en concret una de 50 km que se celebra habitualment en el Festival d’esquí Bieg Piastow (organitzat en Jakuszyce, Polònia).

Aquestes son les fotos guanyadores.

Fotograf de drons de 2019:

Florian Ledoux amb la foto ‘A Shoal of Colorful Fish‘:

drone_awards_2019

Categoría Abstract

Guanyador: Marc Le Cornu amb ‘Infinity Eight’:

drone_awards_2019

Categoría Nature

Guanyador:  Jeremiasz Gądek amb ‘Island of Love’:

drone_awards_2019

Runner Up: Shihui Liu amb ‘Mirror of the Land’:

drone_awards_2019

Highly Commended: Coulson & Tennant amb ‘Playful Minke’:

drone_awards_2019

Categoría People

Guanyador: Khanh Phan amb ‘Flowers on the Water’:

drone_awards_2019

Categoría Sports

Guanyador: JoSon amb ‘After The Snow Storm’:

drone_awards_2019

Highly Commended: Coulson & Tennant amb ‘Navigating the Ice’:

drone_awards_2019

Categoría Urban

Runner Up: Jassen Todorov amb ‘In the Age of Aviation’:

drone_awards_2019

Highly Commended: Azim Khan Ronnie amb ‘Kutupalong’:

drone_awards_2019

Categoría Wildlife

Vencedor: Florian Ledoux amb ‘Crabeater Seals on Ice’:

drone_awards_2019

Runner Up: Diana Buzoianu amb ‘Alone’:

drone_awards_2019

Highly Commended: Bachir Moukarzel amb ‘Nomads’:

drone_awards_2019

Espectacle de llums amb drones

Categoría: Uncategorized

De la Xina ens arriben unes imatges espectaculars, les de 1.374 drons volant per fer un espectacle de llums sorprenent. Una empresa va muntar aquest enlairament massiu de drons, de nit i sobre la ciutat de Xi’an.

Rècord mundial Tot i que alguns dels drons van fallar i van caure, l’espectacle va batre el rècord mundial d’aquests aparells sobrevolant al mateix temps, que van protagonitzar un espectacle amb llums i coreografies realment increïble.


Drone-ostrich

Categoría: Uncategorized

L’artista holandès Bart Jansen és recordat per convertir al seu difunt gat en un helicòpter. El seu següent projecte és una mica més ambiciós: fer volar a un estruç. L’estrany aparell, fruit de més d’un any de treball, ha estat batejat Orvillecopter, en honor a un dels pares de l’aeronàutica.

El mecanisme, fet del cadàver conservat d’una d’aquests ocells sense vol, mesura 3 metres de llarg i pes al voltant de 21 quilos, la qual cosa fa difícil d’elevar a una gran altura.

Jansen ha estat molt criticat pel seu treball de convertir animals en aparells. No obstant això, l’artista ha dit en reiterades ocasions que els cadàvers que utilitza van pertànyer a éssers que van morir per mort natural.